Centar za cjeloživotno učenje u prirodi

IGOR logo9

Naslovna Lea Cepic

Prošli vikend posjetila nas je akademska umjetnica Lea Čepić. Djeluje na području slikarstva, stakla, fotografije i street arta. S Leom smo dogovorili buduće zajedničke aktivnosti u našem Centru u Marindvoru.

 

Lea Čepić: „Prekrasan boravak kod Katarine i Igora koji su ljubazni i topli domaćini. Vrlo rado sam im pomogla u vrcanju izvrsnog domaćeg meda, branju lavande za mirisne jastučiće te skupljanju latica muškatla za isprobati hoće li dati crveni pigment za slikanje.

Imanje je trenutno u punom zanosu plodova iz vrta i voćnjaka, a osvježenje se može potražiti u hladu šume hrasta lužnjaka koja je odmah u blizini.

Marindvor će mi ostati u lijepom sjećanju gdje se zvijezde na nebu vide dok susjedi razmjenjuju plodove iz vrta.“

 

Lea,  hvala ti!

Volim Marind💚or!

View the embedded image gallery online at:
https://www.igor.hr/hr/novosti#sigProId3113b84ff1

Naslovna Bankovna akademija 2024

Pod vodstvom prof. dr. sc. Anite Pavković polaznici bankovne akademije 2024. posjetili su 4. - 5. srpnja 2024. naš Centar za cjeloživotno učenje u prirodi, IGOR. Uživajući u smještaju u našoj kući za odmor AKORD na ekološkom permakulturnom imanju u Marindvoru, tijekom posjete polaznici su prošli interaktivne radionice vrcanja meda, edukativni obilazak ekološkog permakulturnog imanja u sklopu kojeg je voćnjak, vrt s povrćem i ljekovitim biljem, pčelinjak, livade, potok, hrastova šuma... Podsjetili smo se na važnost društveno odgovornog ponašanja u lokalnoj zajednici i održivost te je posađeno drvo hrasta lužnjaka kojem su polaznici Bankovne akademije 2024. dali simbolično ime „Hrast otpornosti“ u duhu financijskog sustava i banaka. Proveli smo malu ekološku akciju čišćenja šume. Na licu mjesta osmišljena je i odigrana igra „bacanja hrastovog panja s ramena“. Polaznici su stekli nova znanja i uvide te se dobro zabavili, a ujedno uživali i u generacijskom izazovu fizičkog druženja u prirodnom okruženju s malo urbanih disruptora.
 
Prof. Pavković: „Ideja je bila odmaknuti se od sveprisutnog teorijskog i Power point ex cathedra komuniciranja o održivosti ka održivosti u praksi. Odjeci i reakcije polaznika bile su iznenađujuće  dobre“. 
 
Više o Bankovnoj akademiji na poveznici: https://bankovna-akademija.net.efzg.hr/
 
Veliko hvala svim polaznicima Bankovne akademije na aktivnom sudjelovanju i razmjeni iskustava. 
Volim Marind💚or!

Kuca za odmor  AKORD naslovna

 
Kuća za odmor AKORD *** nalazi se u selu Marindvor, pored Požege (na 6 km od glavnog trga u Požegi) u našoj Zlatnoj dolini. Smještena je u prekrasnom prirodnom okruženju u blizini hrastove šume, potoka, livada, voćnjaka, jezera Sovinjak, oranica i dio je našeg ekološkog imanja. Veliko dvorište prekriveno  travnjakom je ograđeno i idealno je za igru djece, a u dvorištu imamo otvorenu i natkrivenu terasu te zatvoren prostor za druženje. Uz objekt je osigurano besplatno privatno parkiralište za koje nije potrebna rezervacija, a moguće je doći i javnim prijevozom do našeg objekta. 
 
U AKORD kući za odmor možemo smjestiti 8 osoba (a maksimalno 10 osoba ako koristimo još 2 pomoćna kreveta). Besplatan Wi-Fi.
 
Na dvije etaže imamo oko 140 m2 prostora gdje su smještene:
• 2 trokrevetne sobe (posteljina, garderobni ormar, komarnici)
• 1 dvokrevetna soba (posteljina, garderobni ormar, komarnici)
• 2 kupaonice (tuš kabina, WC, sušilo za kosu, toaletni papir, ručnici)
• dnevni boravak s kaminom i TV-om, kuhinja (perilica posuđa, ploče za kuhanje, pećnica, hladnjak, kuhinjski pribor, sredstva za čišćenje) i blagovaonica. 
 
Svaka etaža ima klima uređaj. Prostor je za nepušače i kućni ljubimci nisu dozvoljeni.
 
Prostor je odlično opremljen i u njemu se po dogovoru mogu organizirati edukacije, radionice, sastanci, prezentacije, team building i slične aktivnosti. Gostima su na raspolaganju naš prostor u šumi i livada uz potok za potrebe boravka u prirodi, obiteljskog izleta i sportskih aktivnosti.
 
Za goste možemo organizirati različite aktivnosti za transformaciju stresa poput masaža, tečajeva osobnog razvoja, fizičkih aktivnosti - planinarenja, biciklizma… uz dodatnu naknadu.  
 
Dolaskom i boravkom u kući za odmor AKORD dajete si mogućnost odmora za dušu i tijelo, kontakta s prirodom i uživanja u prirodnom okruženju, čistom zraku i izvorskoj vodi. 💚
 
Prijava gostiju je od 14:00 do 22:00 sata, a odjava je do 11:00 sati.
 
Cijena ovisi o odabranim datumima i broju gostiju te ju dajemo na upit. Kuću za odmor iznajmljujemo za najmanje 2 noćenja ili više.
 
Kuća za odmor AKORD smještena je na 15 km od Parka prirode Papuk s mnoštvom planinarskih staza, a u okolici unutar jednog sata vožnje autom možete posjetiti:  Adrenalinski park Duboka (15 km), Izletište Jankovac (30 km), Aquapark Shhhuma (14 km), GEOINFO CENTAR u Voćinu (40 km), Kutjevački podrum (30 km) i druge izvrsne vinarije iz kutjevačkog kraja, Interpretacijski centar Terra Panonica (19 km), Muzej Bećarca (19 km), uređene šetnice na Požeškoj gori (6 km), Gradsku knjižnicu Požega, Gradski muzej Požega, Dijecezanski muzej Požeške biskupije, Trg sv. Trojstva, Katedrala svete Terezije Avilske (6 km) i ostale interesantne turističke lokacije u Zlatnoj dolini. U bližoj okolici ima raznovrsnih restorana i ugostiteljskih objekata te kušaonica na OPG-ovima.
 
Do Zračne luke Osijek Airport udaljenost je 120 km, a do Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb je 177 km. Od nas do Zagreba je 186 km, Slavonskog Broda 49 km, Osijeka 106 km, Daruvara 67 km,  a do Pakraca, Lipika i Našica oko 50 km.
 
Volim Marind💚or!
Dobro nam došli! 💚
Kuća za odmor AKORD
Marindvor 21, 34000 Požega
Kontakt: 098/1627149 (Katarina) ili 098/363375 (Igor)
E-adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

View the embedded image gallery online at:
https://www.igor.hr/hr/novosti#sigProId675de3d4c3

Stranica 1 od 11

Prognoza vremena

Meteo stanica Marindvor
© 2024 IGOR - Obrt za cjeloživotno učenje / Lifelong Learning Centre